Świat Karpia - źródło informacji i rozrywki dla karpiarzy

Potrawy z Karpia
Temat dodano 2020-11-12 00:37:55

Marynowany, smażony czy pieczony ? Ktos ma jakis fajny paten na przepis ?.

 

  

Odpowiedź dodano 2021-02-09 12:38:08

 

Ryby grillowane bezpośrednio na ruszcie mogą do niego przywierać. Nawet mimo posmarowania ich znaczną ilością oleju. Wygodne w stosowaniu są tacki aluminiowe, które zapobiegają przywieraniu ryb, a dzięki otworom zapewniają dostęp ciepła i dymu. W przypadku grillowania całych ryb można wykorzystać łapki lub koszyk do grillowania. Umożliwiają one faszerowanie ryby i utrzymanie jej w środku podczas przygotowywania. No dobre do tego są grille gazowe, ale mogą być też węglowe lub elektryczne. Ważne żeby Karpik był świeży :), najlepsza rybka to rybka smażona. Mniam